Рим

Разстояние: 290 Km - 1 час и 40 минути с влак Eurostar

Милано

Разстояние: 300 Km - 2 часа и 30 минути с влак Eurostar

Венеция

Разстояние: 250 Km - 2 часа и 50 минути с влак Eurostar

Местонахождение

Благодарение на удобното си разположение в историческия център на Флоренция, хотел Сан Джорджо и Олимпик дава възможност бързо да се стигне пеша до най-известните забележителности в града. Само на няколко минути от железопътната гара на Санта Мария Новела (главна във Флоренция), нашият хотел е идеалният избор за тези, които търсят удобно настаняване… Посетете катедралата Дуомо и се насладете на купола на Брунелески, а защо и да не хапнете сладолед, докато се любувате на гледката от моста Понте Векио…

Моля, изчакайте интерактивната карта да се зареди… Движете мишката по картата, за да уголемявате и намалявате, или натиснете тук, за да я видите на цял екран кликнете тук, за да отидете на цял екран.

Как да стигнем до Hotel San Giorgio & Olimpic Флоренция

С Влак : Главната железопътна гара на Флоренция Санта Мария Новела е само на 100 метра. Всички влакове на Intercity и Eurostar спират тук, което прави хотел Сан Джорджо идеален за пристигащите с влак туристи.

С Кола : Централният хотел Сан Джорджо може да осигури частен паркинг в близък гараж. Моля, осведомете ни, ако ще пристигате с кола, за да ви осигурим паркинг. За тази услуга се заплаща малка такса.

Със самолет : Най-близкото до Флоренция летище е Florence Amerigo Vespucci Airport на 2.5 км. Повечето международни полети (включително на Ryan Air) кацат на летище Pisa Galileo Galilei на 80 км (55 минути с влак). ЖП гарата на летище Пиза е точно до летището, перонът е на 20 крачки от главния терминал, правейки го изключително удобен за всички, които пристигат по въздух.

Давид на Микеланджело - Галерия Дел’Академия

Разстояние: 300m
За да видите оригиналния Давид, трябва да дойдете тук, но бъдете внимателни – в центъра на Флоренция има още 7 негови имитации в реален размер. Насочете се към площада на Пиаца Сан Марко, после тръгнете надолу към Галерия Дел’Академия

Катедралата Дуомо

Разстояние: 200m
Завийте надясно излизайки от хотела и после завийте наляво. Вървете само направо, докато не стигнете до катедралата Дуомо. Много е трудно да я пропуснете, тъй като е разположена в историческия център на Флоренция, близо до хотела. Знаете ли, че Флорентинските закони постановяват, че нито една сграда не може да е по-висока от Флорентинската катедрала и ярко оцветения оранжев купол на Брунелески.

Галерия Уфици

Разстояние: 500m
Галерия Уфици е разположена точно до река Арно и Понте Векио. Говорете със служителите на рецепцията да ви осигурят билети за Уфици, за да избегнете дългите опашки, които се образуват особено през пролетните и летните месеци.

Площад Микеланджело – 1 км, и Понте Векио

Разстояние: 400m
Насладете се на взимащата дъха панорамни гледка на Флоренция от площад Микеланджело. Или пък се насладете на един сладолед, докато се разхождате по Понте Векио, най-стария мост във Флоренция. И двете забележителности са разположени в центъра на града съответно на около 15 и 25 минути пеша от хотел Сан Джорджо.

uparrow